Το σαλόνι του σπιτιού μας είναι ο χώρος που περνάμε τις περισσότερες ώρες την ημέρας μας, ο χώρος που υποδεχόμαστε τους φίλους και αγαπημένους μας. Επί της ουσίας, είναι ο κύριος χώρος ψυχαγωγίας μέσα στο σπίτι, άρα είναι επιτακτική η ανάγκη να είναι λειτουργικός και ευχάριστος. Αυθόρμητα, στο μυαλό μας έρχονται δύο λέξεις: διακόσμηση σαλονιού.

Η διακόσμηση του σαλονιού είναι μια διαδικασία πολύ σημαντική, στην οποία θα πρέπει να αποτυπωθεί όλο μας το γούστο, ο χαρακτήρας και η ιδιοσυγκρασία. Ο χώρος στον οποίο περνάμε τις περισσότερες ώρες μας, πρέπει να είναι η απεικόνιση του ψυχικού μας κόσμου, ώστε να νιώθουμε άνετα και να χαλαρώνουμε, είτε μόνοι είτε με παρέα.

Πώς μπορείτε να φτιάξετε το σαλόνι των ονείρων σας; Παρακάτω ακολουθούν κάποιες συμβουλές, ώστε να αποφύγετε τις συνήθεις παγίδες που κρύβει η διακόσμηση σαλονιού.

1.Τολμήστε με έπιπλα διαφορετικού χρώματος: όταν χρησιμοποιούμε έπιπλα που είναι ίδια μεταξύ τους, ελλοχεύει ο κίνδυνος η διακόσμηση σαλονιού μας να είναι μονότονη και ανιαρή. Μια μονότονη διακόσμηση σίγουρα δεν φέρει τη σφραγίδα της δικής σας προσωπικότητας. Τολμήστε με διαφορετικά χρώματα και έπιπλα, για παράδειγμα δεν χρειάζεται να ταιριάξετε την τραπεζαρία με τα τραπεζάκια του καθιστικού). Για παράδειγμα, μπορείτε για την τραπεζαρία να επιλέξετε το τραπέζι Master Line ,ενώ για το καθιστικό μια σύνθεση με τα τραπεζάκια Happy.
Διακόσμηση σαλονιού

2.Δώστε έμφαση στον φωτισμό: συμφωνούμε, τα έπιπλα είναι το Α και το Ω, αλλά σε μια ολοκληρωμένη διακόσμηση σαλονιού σημαντικό ρόλο παίζει ο φωτισμός. Ο φωτισμός πρέπει να σχεδιαστεί εξ αρχής, είτε πρόκειται για μια πιο κλασσική επιλογή (όπως π.χ. το φωτιστικόGio ή το φωτιστικό Berlino), είτε αφορά μια πιο μοντέρνα προσέγγιση (όπως π.χ. τα φωτιστικά M40, Arianna ή Floor Lamp).
Διακόσμηση σαλονιού

3.Σκεφτείτε έξω από τις γραμμές: δοκιμάστε να μην τοποθετήσετε τον καναπέ και τα τραπέζια κολλητά στον τοίχο. Στοιχίστε τα βάσει της διάταξης που θα έχουν και τα υπόλοιπα έπιπλα. Το όφελος μιας τέτοιες προσέγγισης θα φανεί αργότερα, στις συγκεντρώσεις της παρέας σας, όπου όλοι θα έχουν άμεση οπτική επαφή με όλους.

4.Δώστε έμφαση στο μέγεθος των επίπλων: η σωστή διακόσμηση σαλονιού προϋποθέτει την αρμονία μεταξύ των επίπλων που υπάρχουν στο χώρο, όσον αφορά το μέγεθός τους. Για παράδειγμα, εάν έχετε επιλέξει μικρό τραπεζάκι για το καθιστικό μην το πλαισιώσετε με μεγάλες καρέκλες. Αν θέλετε να δώσετε έμφαση στους πίνακες του τοίχου, επιλέξτε μεγάλα πλαίσια και έναν όχι τόσο μεγάλο καναπέ που θα τα επισκιάσει. Ασφαλώς, στη Fabbrica δεν θα έχετε κανένα τέτοιο πρόβλημα, καθώς τα πάντα υλοποιούνται tailor made και στα μέτρα σας.

5.Επιλογή υφασμάτων: συνεχίζοντας στο ίδιο μοτίβο περί μονοτονίας, η επιλογή ενός μόνο υφάσματος μπορεί να έχει σαν απόρροια μια ανιαρή διακόσμηση σαλονιού. Τολμήστε με μια ποικιλία από υφάσματα και δώστε στο χώρο σας μια πολυεπίπεδη χροιά. Στην ίδια λογική, πέρα από τα υφάσματα μπορείτε να διαλέξετε περισσότερα από 1 υλικά στα έπιπλά σας. Συνηθισμένος αγαπημένος συνδυασμός είναι το ξύλο μαζί με το μέταλλο, όπως μπορείτε να δείτε στο τραπέζι Boomerang, τον μπουφέ Manhattan ή το τραπεζάκι Master U.
Διακόσμηση σαλονιού

Εν κατακλείδι, αποφασίστε καλά προτού ανανεώσετε το σαλόνι σας. Μετρήστε σωστά τις διαστάσεις του χώρου σας, καταλήξτε στα υλικά και τα υφάσματα και αφήστε τα υπόλοιπα σε εμάς!

Fabbrica: προϊόντα με ιστορία και κοσμοπολίτικη θεώρηση του design, φτιαγμένα από γνήσια, φυσικά, γερά υλικά.