Η φιλοσοφία μας

Η ιστορία μας ξεκινάει το 1943 και τη διαμορφώνουν συγκεκριμένα γεγονότα. Ο πρώτος μάστορας της εταιρίας μας συνεργαζόταν τότε με όλα τα μεγάλα ονόματα στο χώρο του επίπλου, ταπετσάροντας, φινίροντας μερικά από τα ωραιότερα δείγματα του είδους.

Παραγωγή με γνήσια, φυσικά, γερά υλικά, εμβέλεια χονδρικής και λιανικής πώλησης, κοσμοπολίτικη θεώρηση του design και κυρίως επίμονη εργασία ήταν τα χαρακτηριστικά που έδωσαν στην εταιρία μας το σημερινό όνομά της: FABBRICA.

Σήμερα, 70 χρόνια μετά, δημιουργούμε για κάθε πελάτη μας ένα απόλυτα προσωπικό περιβάλλον:
– Εξερευνώντας συνεχώς design και υλικά φτιάχνουμε σύγχρονα και άριστα σε ποιότητα έπιπλα.
-Τα διαμορφώνουμε προσαρμόζοντάς τα στις ανάγκες και τη διακριτή αισθητική κάθε πελάτη. Επανασχεδιάζουμε μαζί του.

Άλλωστε μαζικά ή ομοιόμορφα χαρακτηριστικά δεν απαντώνται πουθενά στην φύση και αυτή είναι μια αλήθεια σύμφωνα με την οποία εργαζόμαστε και δημιουργούμε.

Αν ισχύει ότι “η ομορφιά βρίσκεται στα μάτια αυτού που βλέπει”, είμαστε πρόθυμοι να το αναγνωρίσουμε χωρίς να το κοστολογήσουμε ως πολυτέλεια. Η προσοχή και η φροντίδα μας έχει αξία και συνετή τιμή.

“Η εμπειρία του χώρου δεν είναι ένα προνόμιο των προικισμένων λίγων αλλά μια βιολογική λειτουργία” László Moholy-Nagy.

Η FABBRICA. εμπνέεται από αυτήν ακριβώς τη λειτουργία των χώρων και συνδυάζει τεχνολογία, βιομηχανική δυναμική και χειρωναξία για να διαμορφώσει μια διαρκώς ανανεούμενη γκάμα επιλογών. Καναπέδες, καρέκλες, πολυθρόνες, τραπέζια, βιβλιοθήκες, βοηθητικά μικροέπιπλα, κρεβάτια, κομοδίνα, μπουφέδες, συνθέσεις τοίχου. Γερή οξυά, το καλύτερο πούπουλο, υφάσματα σε μεγάλη ποικιλία σχεδίων και χρωμάτων είναι τα στοιχειώδη εργαλεία μας.

[Oxford English-Greek Learner’s Dictionary] resource / n.
1 (πληθ.) πόροι: Πολύτιμοι πόροι μας είναι οι συνεργάτες (τεχνίτες, σχεδιαστές, πωλητές) και η τεχνογνωσία μας
2. (C) καταφύγιο, διέξοδος, τρόπος διασκέδασης: Καταλαβαίνουμε τα έπιπλα και το περιβάλλον τους όχι με όρους κατανάλωσης αλλά σαν καταφύγια ευζωίας.
3. (U) εφευρετικότητα, επινοητικότητα: Οι πελάτες μας αποδεικνύονται πολυμήχανοι και δεν θα μπορούσαμε να είμαστε τίποτα λιγότερο.

Μας ενδιαφέρει το design, στην ιστορία και την εξέλιξή του, στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Γι’αυτό παρακολουθούμε τις τάσεις σχεδιασμού και ενσωματώνουμε στα προϊόντα μας σημαντικά στοιχεία της παράδοσης και της πρωτοπορίας. Μας ενδιαφέρει και η γνώση των πελατών μας και φροντίζουμε να αξιοποιούμε τις παρατηρήσεις τους.
Συνδυασμοί επίπλων, μικροαντικειμένων, χρωμάτων, υφασμάτων, υφών και διαθέσεων: προσφέρουμε τις εξειδικευμένες συμβουλές μας ή ακούμε τις διαμορφωμένες επιθυμίες των πελατών μας. Η άνεση είναι σοβαρή υπόθεση στην FABBRICA.
Σε κάθε περίπτωση, δεν θα συνιστούσαμε τις υπηρεσίες μας σε ανθρώπους που προτιμούν μαζικές, προκάτ λύσεις. Γιατί, για κάθε περίπτωση -πελάτη, χώρου, ανάγκης, αισθητικης – επιφυλάσσουμε ειδική προσέγγιση, διαρκές σέρβις, στοιχειώδη πολυτέλεια και ρεαλιστική οικονομική εξυπηρέτηση.